Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar állam felépítése

2010.03.31

  Kedves olvasóm!

Ezt a részt nem azért hoztam létre, hogy elmagyarázzam miként működik is a magyar állam, hanem hogy egy új államfelépítés sarkalatos kérdéseit tegyem az itt lévők elé.

Én teljes mértékig legitimista vagyok, vagyis egy ideális államot monarchián keresztül képzelem el. Mert egy kis állam, ami igen jól élt királyok alatt, miért dobta el ezt magától? Mert ha logikusan vesszük a dolgot sok mindene megvolt a magyar népnek, amire szüksége volt. Fejlődött a cukoripar, a malomipar ( nekünk volt csak akkora malmunk, hogy kapacitása meghaladta Chicago kapacitását), sőt az első földalatti (metró), is a világon nálunk volt, a mai 1.-es metróállomás helyén, és még lehetne folytatni a sort a parlament megépítésével, melynek építési költsége a legtöbb európain is túltett, vagy a könnyűipar ugrásszerű fejlődését is. A szeszgyártásban is kiemlekedőek voltunk, pl. a Törley pezsgő is ebben a korban bontakozott ki.

Nem azért, hogy a szabadságharc '48-ban nem lett volna jó, de mennyire jól járt az az állam ma Európában ahol a monarchikus rendszer fennmaradt. Vegyük Svédország esetét: ott a király nyitja meg a parlamenti ülést, és ő a végrehajtói szerv is, és hallottál már olyat, hogy a svédeknél válság van? Nem, mert van egy normális vezetője, akit nem kell idióta szavazgatással odahelyezni, hanem kineveli  az új trónörököst, úgy hogy jó politikai, pénzügyi érzékei lehessenek. De lehetne a sort folytatni Monacoval, ahol detto ugyanez a helyzet, vagy Belgiummal, vagy Lichensteinben, ahol az európai államok között a legnagyobb jövedelemmel rendelkezők dolgoznak ott.

És miért? Mert a vezetőség belátta, hogy ha van egy másik vezető aki ellenőrzi a politikusokat, és ezért cserében vétójoga van, minek elzavarni? Ha az emberek biztonságban érzik magukat, és nem attól félnek hogy mikor kerülnek utcára (mert a munkanélküliségért az állam a felelő), akkor kiegyesúlyozottabbak, boldogabban dolgoznak. Ez egy jó állam sikere!

Nem azt mondom, hogy mi is adjunk vétójogot a királyunknak, de többre mennénk egy normális uralkodóval, mint a sok idétlenkedő politikussal, fent a Parlamentben.

Kérlek olvassátok el és csak azután írjátok meg véleményeteket erről a dologról! Számomra nagyon fontos, hogy mit mond a magyar nép, s nem akarom elengedni a fülem mellett, mint a többi csinálja! Azért csinálom, hogy nem csak a gyerekeimnek legyen egy boldogabb jövőjük, és hogy megszedjem magam pénzzel, hanem hogy mindenkinek boldog, békés élete legyen, amit az Úr adott nékünk. Ezért támogatok és kívánok létrehozni egy normális vezető réteget, ami nem egy rakatnyi, elhízott politikai rétegből áll, hanem normális családapákból, vagy anyákból, akik tudják hogy a jövő, és a gyermekeink, unokáink fontosabbak önmagunknál!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

egyetértek

(Eva, 2012.06.05 12:19)

meglepő amit leírtál.. mert hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is!! Más utat nem látok, hogy ezen a káoszon, egymásramutagatáson túl tudjunk lépni.. s én is pont oda lyukadtam ki, hogy a Monarchia idején még működtek a dolgok, fejlődött az ország..

nincs

(lackó, 2010.04.21 13:43)

sztem nem rossz, de ezt népszavazással kéne eldönteni, nem?